Кабінет Міністрів затвердив перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального ремонту спортивних споруд і фізкультурно-спортивної інфраструктури та організаційних заходів на 2013 рік з підготовки та проведення в Україні фінального турніру Чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.
Відповідне розпорядження Кабміну (№161 від 11 березня 2013 р.) опубліковане в газеті «Урядовий кур'єр» (№63 від 4 квітня п.р.).

Згідно з документом, 142,4 млн грн передбачається виділити на забезпечення багатофункціональними спортивними спорудами. Зокрема, 70 млн грн планується направити на проектування та капремонт другої черги будівлі Палацу спорту в Києві, 72,4 млн грн - на проектування та реконструкцію будівлі спортивного палацу «Метеор» у Дніпропетровську. На проектування та будівництво тренувальних баз передбачається виділити 16,9 млн грн, у тому числі у Києві - 0,5 млн грн, Донецькій області - 0,5 млн грн, Дніпропетровській області - 14,4 млн грн, Одеській області - 0,5 млн грн, Львівській області - 0,5 млн грн, Харківській області - 0,5 млн грн, повідомляє «УНІАН».

При цьому на проектування та будівництво тренувальних комплексів для підготовки національної збірної команди планується направити 40,7 млн грн, у тому числі в Києві (Київській області) - 39,3 млн грн, Львівській області - 0,7 млн ​​ грн, у Криму - 0,7 млн ​​ грн.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Державне фінансування підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу складе 7,057 млрд грн. За даними віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, в Україні у рамках підготовки до проведення Євробаскету-2015 будуть побудовані шість нових спортивних арен - у Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові та Харкові.

Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не затягувати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193