Міліція спростувала інформацію, поширену у деяких ЗМІ, про затримання активістів ВО «Свобода» за вчинення хуліганських дій стосовно народного депутата від Партії регіонів Ірини Горіної. Про це повідомили у столичному главку міліції.

У той же час правоохоронці уточнили, що для дачі пояснень як свідків у Печерське районне управління були викликані дві людини, повідомляє «УНІАН».

«Ніяких санкцій щодо цих двох молодих хлопців правоохоронці не застосовували», - сказали у главку.

Як повідомляв ForUm, 2 квітня біля Верховної Ради відбулася організована опозицією акція, учасники якої вимагали від депутатів призначити дату проведення виборів мера столиці та Київради.

Вчора, 3 квітня, міліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом нападу прихильників опозиції на народного депутата від Партії регіонів Ірину Горіну.

За даними ГУ МВС Києва, 2 квітня о 21:20 до міліції звернулася нардеп із заявою про хуліганські дії невідомих осіб із числа учасників політичної акції, що проходила під стінами парламенту. Депутат повідомила, що на вул.Шовковичній, 4, її наздогнала група громадян, близько 50 осіб з плакатами кількох опозиційних сил.

Агресивно налаштовані громадяни безпричинно почали ображати її нецензурними висловлюваннями, погрожувати фізичною розправою і кидати грудки снігу і льоду. Внаслідок цих хуліганських дій Горіна отримала тілесні ушкодження. За попереднім висновком медиків, які обстежили жінку в умовах стаціонару однієї зі столичних лікарень, вона отримала закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215