Створення мережі сільгоспкооперативів повинне привести до всебічного розвитку сільських територій. Таку думку висловлюють експерти аграрного ринку. Крім економічних переваг, селяни зможуть поліпшувати і соціальну інфраструктуру сіл, у яких вони проживають. Таким чином, майже третина населення України отримає можливість жити у комфортних умовах.

На сьогоднішній день не всі українські населені пункти мають задовільну мережу об'єктів соціальної інфраструктури. Тому, за словами експертів, сьогодні сільгоспкооперація має велике значення для вирішення не тільки економічних, але і соціальних питань. І тільки завдяки розвитку мережі кооперативів вдасться зробити життя в селі комфортним і привабливим. Це неодноразово підкреслював Президент Віктор Янукович.

«Серед базових пріоритетів державної політики - зростання доходів селян та якості їхнього життя. Адже село, перш за все, це середовище проживання і спосіб життя людей, а вже потім - сфера виробництва», - зазначив Янукович.

У свою чергу, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк підтвердив, що розвиток сільських територій та соціальної інфраструктури на селі є завданням номер один на найближчі роки.

«Ми розробляємо заходи, спрямовані на стимулювання економічних процесів на селі, всебічний розвиток сільських територій та формування середнього класу селян. І головний механізм, який ми пропонуємо, це сільськогосподарська кооперація, закладена в основу ініціативи «Рідне село», - підкреслив міністр.

Він додав, що, отримавши високий прибуток від своєї діяльності, сільгоспвиробник буде вкладати кошти у підвищення рівня комунальних та побутових умов життя. Таким чином, певна частина доходів буде сплачуватися до місцевого бюджету саме для цільового використання на благоустрій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166