Міністерство закордонних справ не вважає рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у справі Юрія Луценка визначальним у зобов'язаннях України для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це сказав виконувач обов'язків директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«А які тут можуть бути прогнози? Там набагато більше завдань, які були поставлені перед Україною і які Україна сама перед собою поставила, зокрема, у справі дій уряду, і ці завдання виконуються», - повідомив він.

При цьому чиновник підкреслив, що Україна успішно виконує необхідні кроки для приведення законодавства до норм ЄС і виконує поставлені умови, передають «Українські новини».

Як повідомляв ForUm, сьогодні Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок Печерського райсуду Києва, підтверджений рішенням Апеляційного суду екс-главі МВС Юрію Луценку - чотири роки позбавлення волі за вчинення посадових злочинів.

Нагадаємо, ЄС сподівається на виконання Україною умов щодо асоціації до початку травня.

Після саміту «Україна-ЄС» 25 лютого Президент Віктор Янукович пообіцяв, що Україна докладе максимум зусиль для того, щоб виконати умови для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Згідно з висновками Ради ЄС у грудні 2012 року, Україні для того, щоб стало можливим підписання угоди про асоціацію, необхідно виконати 3 вимоги: усунути вибіркове правосуддя, ліквідувати недоліки виборів Верховної Ради і провести низку реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242