У рамках святкування 70-річчя визволення України від фашистських загарбників і Перемоги у Великій Вітчизняній війні в країні проходить естафета пам'яті «Слава визволителям України».

Про це Президент України Віктор Янукович повідомив під час засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення цієї дати, поінформували УНІАН у прес-службі Глави держави.

«Ми вже вступили в активну фазу святкування 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, і ця естафета стартувала, як вам відомо, в місті Луганську», - сказав Президент, зазначивши, що ініціаторами проведення заходу стали ветеранські організації.

Як повідомив Янукович, після Луганщини естафету прийматимуть Харківська, Сумська, Донецька, Полтавська, Київська, Черкаська і Чернігівська області. На його переконання, активну участь у заході мають взяти не тільки ветерани, а й представники органів виконавчої влади, молодь, зокрема, школярі та студенти.

Крім того, Президент доручив уряду забезпечити підтримку, належне і своєчасне фінансування всіх заходів, передбачених Планом святкування 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Як повідомляв ForUm, сьогодні Президент звільнив голову Державної служби з питань інвалідів та ветеранів Володимира Маслакова за байдужість до ювілею Перемоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

745