Кабінет Міністрів ухвалив проект постанови «Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2013 року до 1 вересня 2014 року».

Розробником документа виступило Міністерство аграрної політики і продовольства України. Так, у наступному маркетинговому році ціна однієї тонни цукрових буряків складе 338 гривень, а мінімальна оптово-відпускна ціна цукру - 4677 гривень без ПДВ.

Дана постанова сприятиме стабілізації виробництва цукрової сировини та цукру, задоволенню внутрішніх потреб держави у цукрі, регулюванню внутрішнього ринку та створенню реальних передумов для оптимального функціонування галузі.

Щорічно Уряд встановлює граничний розмір квот з поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») і затверджує мінімальні ціни на цукровий буряк і цукор.

Виходячи з науково обґрунтованої норми споживання цукру на душу населення, постанова передбачає квоти поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») на період маркетингового року з 1 вересня 2013-го по 1 вересня 2014 року в обсязі 1826 тисяч тонн.

Крім того, на підставі розрахунків наукових установ на наступний маркетинговий рік (з 1 вересня 2013 до 1 вересня 2014 року), пропонується встановити мінімальну ціну за 1 тонну цукрових буряків базисної цукристості врожаю 2013 року в розмірі 338,10 гривень без урахування ПДВ. Мінімальна ж оптово-відпускна ціна 1 тонни цукру складе 4677,69 гривень без урахування ПДВ.

Прийнятий проект постанови сприятиме стабілізації економічної ситуації на внутрішньому ринку цукру, дозволить забезпечити галузь мінімальними оборотними коштами, в тому числі для здійснення стабільних розрахунків підприємств по податках з державою, зберегти потенціал бурякоцукрової галузі та забезпечити продовольчу безпеку країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

441