Суд іспанського міста Пальма де Майорка викликав доньку короля Хуана Карлоса I, інфанту Христину, для свідчень у справі про розкрадання державних коштів, по якій проходить її чоловік, повідомляє у середу іспанське видання El Mundo.

Дочка короля повинна з'явитися у суд 27 квітня. Інфанта Христина входила до складу ради директорів інституту Noos, членами якого також були її чоловік Іньякі Урдангарін і його колишній партнер Дієго Торрес, обвинувачені у справі про розкрадання держкоштів.

Урдангарін підозрюється в тому, що він разом з Торресом привласнили 5,8 мільйона євро державних коштів через інститут Noos. Звинувачення вважає, що вони завищували ціни на послуги, які надавали адміністрації одного з іспанських міст, а кошти перераховували на рахунки підконтрольних їм фірм. Їм також ставиться в провину підроблення, зловживання довірою і службовим становищем, шахрайство, передає РІА «Новости».

Колишній партнер зятя іспанського монарха надав суду електронні листи, за допомогою яких намагався притягнути до суду інфанту Христину. Згідно з цими листами, дочка короля не тільки входила до ради директорів інституту Noos, але й була обізнана про справи чоловіка і консультувала його з деяких питань.

Раніше суд і антикорупційна прокуратура відхиляли можливість залучення до справи інфанти Христини. Вважалося, що хоча дочка короля Хуана Карлоса I і входила до ради директорів Noos, вона не брала участі у прийнятті рішень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251