У зв'язку з дощами і сніготаненням 4-6 квітня очікується підйом рівнів води у річках, попереджає Укргідрометцентр.

Зокрема, на 0,3-1,0 м підніметься рівень води на річках Закарпаття, Сірет, Прут, Західний Буг, Прип'ять та їхніх притоках, а також на притоках Дністра у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій областях. В нижніх течіях Боржави та Латориці збережуться високі рівні води, збережеться значний шар води на заплаві міждамбового простору.

На 1,0-1,5 м піднялася вода у річках басейну Сяна, у верхів'ї Дністра та його гірських притоках, на річці Случ біля водопоста Сарни з виходом води на заплаву річок у Мостиському районі Львівщини, Рогатинському, Тисменицькому районах Івано-Франківської області та Сарненському районі Рівненської області.

Відбуватиметься подальше затоплення заплав та сільгоспугідь в басейнах річок Західного Бугу, Прип'яті, місцями на лівих притоках Дністра.

«Можливе досягнення позначок початкового затоплення садиб, будинків та господарських споруд в окремих населених пунктах Підволочиського району Тернопільської області, Волочиського району Хмельницької області, Сокальського району Львівщини, Зарічного, Сарненського, Рокитнівського районах Рівненщини», - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що в результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

638