Україна виступає за продовження дії Кіотського протоколу. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

«Ми активно беремо участь у протоколі, ми за те, щоб він тривав, і ми в усіх семінарах та обговореннях на рівні експертних робочих груп беремо безпосередню участь, тому що Україна сьогодні найактивніший і найбільший учасник Кіотського протоколу», - заявив Проскуряков, повідомляє « РБК-Україна».

За його словами, сьогодні невідомо, що далі буде з Кіотським протоколом.

«Дія першого періоду Кіотського протоколу завершилася, і настав другий період, і що з ним буде - поки невідомо. До 2015 р. на рівні міжнародних експертів будуть вестися переговори між країнами. У 2015 р. треба прийняти остаточне рішення, що все-таки буде. Багато країн, особливо великих забруднювачів - США, Китай, Японія, які не взяли на себе зобов'язання щодо скорочення викидів CO2, і Канада, яка має нові пропозиції. Багатьох уже не влаштовують ті механізми, які приймалися у Кіотському протоколі», - повідомив Проскуряков

За його словами, 5-7 травня відбудеться зустріч у Берліні за участю 35 країн.

Як повідомляв ForUm, глава Київської міської адміністрації Олександр Попов заявив, що кошти від Кіотського протоколу витратять на столичні школи і ліфти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248