Органи центральної та місцевої виконавчої влади в першу чергу повинні дбати про підвищення рівня життя українських ветеранів, вирішувати всі питання, пов'язані з поліпшенням житлових і побутових умов, забезпеченням їх висококваліфікованою медичною допомогою. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Головним напрямом нашої роботи з підготовки та відзначення ювілею Перемоги має бути посилення державної турботи про учасників війни, інвалідів, вдів загиблих, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, жертв нацизму... Це наш святий обов'язок», - підкреслив він.

Янукович зазначив, що за останні роки вдалося реалізувати низку ініціатив, спрямованих на підвищення соціальних стандартів для ветеранів війни. Зокрема, на 49%, тобто на 473 грн, був підвищений середній розмір пенсії учасникам війни, у 4-4,5 рази зросла грошова допомога ветеранам війни до Дня Перемоги, на 702 грн збільшено пенсії членам сімей померлих інвалідів війни.

Однак, зазначив Президент, цих кроків недостатньо. На його переконання, влада всіх рівнів повинна більш інтенсивно працювати над тим, щоб належним чином «віддячити ветеранам за їхній подвиг і тяжку працю». «Незважаючи на будь-які труднощі соціально-економічного характеру, ми зобов'язані докласти максимум зусиль, щоб вирішити їхні проблеми», - підкреслив Янукович, зазначивши, що особливої ​​ уваги потребують ветерани, які перебувають у госпіталях, лікарнях і будинках-інтернатах.

Глава держави зазначив, що чекає ініціативи і творчого підходу від виконавців поставленого завдання, широкого залучення соціально відповідальних партнерів, учнівської та студентської молоді, всіх, хто може проявити турботу про ветеранів.

Рішення Президента України Віктора Януковича про особисту участь в засіданні Оргкомітету обумовлене, зокрема, обіцянкою спільно порадитися щодо гідного відзначення ювілею Перемоги, яку дав Глава держави під час телевізійного проекту «Діалог з країною» ветеранам війни, які перебувають на лікуванні у Рівненському госпіталі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262