Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності забезпечення міжнародного аспекту святкування 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Про це він сказав на засіданні Організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Хочу акцентувати на міжнародному аспекті святкування ювілею Перемоги, важливості донесення до світової спільноти інформації про роль і місце України у Другій світовій війні, внесок нашого народу у перемогу над нацизмом», - сказав Янукович.

За його словами, необхідно забезпечити чітку організацію міждержавних заходів, участь у святкуванні в Україні іноземних делегацій ветеранів, їхній гідний прийом і комфортне перебування.

Глава держави зазначив, що урядом напрацьовано проект плану відповідних заходів на 2013-2015 роки. «Нам потрібно його обговорити, вислухати конструктивні думки членів Організаційного комітету, побажання лідерів громадських організацій ветеранів», - підкреслив Президент.

Організаційний комітет створений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2012 №939 на виконання указу Президента України від 19 жовтня 2012 №604 «Про заходи у зв'язку зі святкуванням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

Звільнення території України від німецько-фашистських загарбників почалося наприкінці грудня 1942 року і завершилося восени 1944 року - 28 жовтня останні окуповані гітлерівцями території України були звільнені. Звільнення України тривало 680 діб і відбулося завдяки кільком великим військовим операціям, у яких було задіяно близько половини живої сили і бойової техніки військ Червоної армії.

Рішення Президента України Віктора Януковича про особисту участь в засіданні Оргкомітету обумовлене, зокрема, обіцянкою спільно порадитися щодо гідного відзначення ювілею Перемоги, даному Главою держави під час телевізійного проекту «Діалог з країною» ветеранам війни, які перебувають на лікуванні у Рівненському госпіталі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

550