Міністерство доходів і зборів України має намір у другому кварталі 2013 р. скоротити кількість перевірок на 15% в порівнянні з аналогічним показником минулого року - до 1,4 тис. суб'єктів господарювання, повідомили в прес-службі Міндоходів.

Скорочення перевірок можливе, в тому числі, за рахунок широкого використання системи електронного аудиту. «Зменшити фіскальний тиск на бізнес планується за рахунок впровадження системи електронних дистанційних перевірок, а також об'єднання податкового і митного аудиту.

Завдяки таким новаціям бізнес отримає можливість приділяти час і увагу своїй основній діяльності, а не спілкуванню з податківцями і митниками», - переконані в Міндоходів.

Ініціатива поступового скорочення перевірок та використання електронного аудиту в даний час обговорюється з підприємцями.

Нагадаємо, міністр доходів і зборів Олександр Клименко підписав план-графік проведення податкових перевірок у ІІ кварталі 2013 року, в якому збережена тенденція до їх скорочення. При цьому за результатами першого кварталу планові перевірки скоротилися на 24%. У 2012 році об'єктами перевірки стали 8 тис. підприємств усіх форм власності.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович закликав мінімізувати позапланові перевірки бізнесменів.

Кабінет Міністрів, у свою чергу має, намір заборонити проведення планових заходів держнагляду щодо одного суб'єкта господарювання протягом 1 року різними органами державного контролю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317