Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу та профільним міністерствам найближчим часом проаналізувати причини, які гальмують активізацію містобудівної діяльності, та підготувати доповідь на спеціальне розширене засідання Кабінету міністрів, повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Прийшов час системно розглянути це питання на засіданні уряду і зробити висновки щодо причин і осіб, які гальмують активізацію будівництва», - підкреслив Азаров.

Зокрема, він зазначив, що революційне спрощення дозвільних процедур у будівництві формально не залишило практично ніяких перепон для забудовників. Однак насправді ситуація досить неоднозначна.

Результати моніторингу Мінрегіону свідчать про те, що є міста, в яких досі не скасовані рішення місцевих органів влади, які не відповідають нормам закону «Про регулювання містобудівної діяльності». Крім того, не затверджені генеральні плани та зонування забудови.

«Тобто нормативна база хороша, а виділених ділянок у багатьох регіонах як не було, так і немає», - йдеться у прес-релізі.

Прем'єр-міністр підкреслив, що сьогодні склалася абсолютно неприйнятна ситуація, коли в одних регіонах з дозволами густо, в інших – порожньо.

У 2012 році було видано 109 тис. дозволів на будівництво, що в 2,7 рази більше, ніж до початку реформи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197