Міністерство оборони планує отримати мільярдні доходи від продажу надлишкового майна. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр оборони України Павло Лебедєв.

Глава відомства підкреслив, що у Міноборони багато непотрібного майна, серед якого і військові містечка, і техніка, і навіть меблева фабрика. «Навіщо нам меблева фабрика? Табуретки робити?», - обурився він.

Лебедєв зазначив, що надлишкове майно реалізовуватиметься шляхом прямого продажу на аукціонах, а доходи від цього складуть мільярди гривень.

Відповідаючи на уточнююче запитання, дістануться ці кошти Міноборони чи «розтануть» в держбюджеті, міністр заявив: «За законом вони потрапляють до державного бюджету і за рішенням Кабінету Міністрів розподіляються в тому числі і на Міністерство оборони. Існує домовленість з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, що ці кошти будуть виділятися і на Міноборони. Ми такий документ подали в Кабмін і чекаємо його узгодження, щоб зафіксувати цільове призначення».

Нагадаємо, раніше міністр оборони Павло Лебедєв заявив, що Міністерство оборони України планує продавати свої землі, які не використовуються, на публічних аукціонах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255