Народ Сирії відстоюватиме свою батьківщину, чого б це не коштувало. Про це під час онлайн-конференції на ForUm'і заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль.

«Народ тримається і відстоюватиме свою батьківщину, чого б це не коштувало», - підкреслив він.

За словами посла, Сирія піддається тиску з боку низки країн.

«На жаль, наша країна на даний момент піддається посиленню тиску з боку країн НАТО і низки арабських країн, які переправляють до Сирії усіх найманців і злочинців світу для повалення нашої влади. Вони їх фінансують, озброюють і постачають усіма необхідними засобами інформації для того, щоб досягти цієї мети», - сказав він.

Мохамед Саїд Акіль подякував Україні за розуміння ситуації в Сирії.

«Хочу подякувати народу України за підтримку і за розуміння суті того, що відбувається в Сирії, - підкреслив він. - Хочеться, звичайно, щоб ця проблема якомога швидше вирішилася».

Як повідомляв ForUm, збройний конфлікт у Сирії триває вже протягом двох років. Спочатку мирні протести громадян проти політики президента Башшара Асада були жорстоко придушені владою, що і спровокувало опір. У результаті сутички незадоволених з поліцією і військовими, яких кинули на придушення заворушень, переросли у громадянську війну. За даними ООН, жертвами конфлікту стали більше 70 тисяч чоловік. Ще більше двох мільйонів людей змушені були залишити свої будинки через безперервне насильство, причому половина з них тікали з країни.

Міністерство закордонних справ настійно рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок до Сирійської Арабської Республіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197