У Києві йде посилена робота щодо запобігання негативним наслідкам танення снігу. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на брифінгу в Кабінеті Міністрів, передає кореспондент ForUm'у.

«Іде процес танення снігу, комунальні служби продовжують працювати в посиленому режимі, закінчується очищення зливової каналізації для відводу води. На рівень води в річках істотного впливу немає через поступове танення снігів», - зазначив він.

У той же час, за словами Вілкула, уряд координує перекидання в Київ додаткової техніки для протистояння повені. «Зокрема позавчора в місто були передані більше 70 одиниць насосного обладнання з центральних і східних областей, де не очікується високого паводку», - сказав він і додав, що загалом, з урахуванням київського гарнізону ДСНС, в столиці зосереджено понад 150 одиниць насосного обладнання .

Він підкреслив, що до боротьби зі стихією також залучені сили військових.

Вілкул також повідомив, що евакуатори в Києві продовжать забирати автомобілі у тих місцях, де вони будуть перешкоджати усуненню наслідків негоди, розчищенню зливостоків та ін.

Як повідомляв ForUm, у Київ з областей України направили 85 одиниць спеціальної техніки, яка може бути задіяна під час ліквідації можливого підтоплення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125