Лідери парламентських фракцій не змогли досягти консенсусу під час переговорів у кабінеті голови Верховної Ради Володимира Рибака, тому блокування парламенту триватиме. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в парламенті заявив лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Під час наради у голови ВР, на жаль, жодних зрушень ми не помітили. Але для нас це не новина. Ми так розуміємо, що жодних вказівок парламентським фракціям ПР і КПУ згори не надходило. Вони намагаються надалі відкладати проведення київських виборів», - сказав Тягнибок.

На його думку, рішення Конституційного суду з цього питання скоріше за все буде на користь парламентської більшості, і вони будуть намагатися відкласти проведення виборів на 2015 рік.

«Хочу вас запевнити, що опозиція буде тримати лінію і домагатися проведення київських виборів, скасування пенсійної реформи і відставки уряду Азарова. А блокування парламенту, звичайно ж, триватиме. Сьогодні ми блокуємо до 2-ї години, тому що о 3-й годині починаються парламентські слухання», - зазначив Тягнибок.

За його словами, завтра опозиція також розпочне свою роботу з блокування парламенту.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні вранці народні депутати від опозиції заблокували трибуну і президію Верховної Ради.

У вівторок, 2 квітня, народні депутати від фракції «Батьківщина» заблокували президію після того, як Верховна Рада не змогла призначити дату виборів депутатів Київради та київського міського голови на 2 червня.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240