Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає негайно карати чиновників, які ініціювали незаконні перевірки бізнесу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Кількість перевірок скоротилася, але бізнес все одно вважає їх суттєвими перешкодами... Вимагаю, щоб «винахідники» були моментально і принципово покарані. Кожна перевірка без законних підстав - це НП», - сказав він.

Прем'єр підкреслив, що кожна перевірка бізнесу повинна призначатися виключно рішенням першого керівника контролюючого органу. «Саме він несе персональну відповідальність за її обґрунтованість і наслідки», - зазначив Азаров.

За його словами, в першу чергу це стосується Міністерства доходів і зборів, яке повинно бути генератором перевірок, а не економічних стимулів для сумлінного ведення бізнесу.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович наполягає на необхідності зведення до мінімуму позапланових перевірок підприємців.

Кабінет Міністрів має намір заборонити проведення планових заходів держнагляду по відношенню до одного суб'єкта господарювання протягом 1 року різними органами державного контролю.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340