2 квітня відбулися два матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів-2012/2013. Мюнхенська «Баварія» на своєму полі забила два м'ячі у ворота туринського «Ювентуса», а ПСЖ лише на 94-й хвилині уникнув поразки в домашній грі з «Барселоною».

«Баварія» - «Ювентус» 2:0

«Баварія» володіла беззаперечною перевагою у першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів з «Ювентусом» і справедливо взяла верх у рідних стінах.

Господарі відкрили рахунок через кілька миттєвостей після стартового свистка. Бастіан Швайнштайгер зробив пас на Алабу, і той несподівано для Джанлуїджі Буффона пробив з дистанції у правий від себе кут. М'яч по дорозі зачепив Артуро Відаля і влетів у сітку.

Підопічні Антоніо Конте духом не занепали і кинулися відіграватися. Небезпечними ударами відзначилися Андреа Пірло і Відаль. Положення «Баварії» ускладнила ще й травма Тоні Крооса. На 16-й хвилині півзахисника збірної Німеччини довелося замінити на Ар'єна Роббена.

Оборона італійців діяла не кращим чином, і найчастіше подарунки від захисників гостей отримував Роббен, але голландець вкрай нераціонально використовував можливості для взяття воріт. Прекрасний момент втратив Швайнштайгер - після його удару м'яч пролетів вище перекладини.

Другий тайм також почався з атак господарів. Маріо Манджукич, отримавши пас по флангу від Луїса Густаво, потужно пробив у ближній кут - Буффон не схибив. Незабаром 35-річний воротар врятував команду і після небезпечного пострілу Алаби здалеку, а от на 63-й хвилині легендарний Джіджі знову допустив помилку. Не самий небезпечний удар Луїса Густаво кіпер відбив перед собою, підкарауливши відскік Даніель ван Буйтен зробив пас на Мюллера, і той з метра послав м'яч у сітку - 2:0. До кінця гри обидві команди ще могли не раз забити, але воротарі в цьому двобої більше не помилялися.

«Парі Сен-Жермен» - «Барселона» 2:2

Французи на правах господарів поля активніше розпочали поєдинок і на 5-й хвилині Езекіль Лавецці, отримавши пас від Хав'єра Пасторе, пробив по воротах. М'яч по дорозі зачепив ногу Серхіо Бускетса і потрапив у штангу. Потім після дальнього удару Пасторе каталонців виручив Віктор Вальдес, який згодом відбив постріл зі штрафного Ібрагімовича.

Незважаючи на всі старання і азарт парижан, втілити свою перевагу в гол у першому таймі вони так і не змогли, за що були покарані лідером «Барси» Мессі, який реалізував перший же стовідсотковий момент, на 38-й хвилині аргентинець з гострого кута без перешкод завдав удару з меж штрафного.

У другому таймі Карло Анчелотті по черзі кинув у бій Жеремі Менеза, Марко Верратті і Кевіна Гамейро, прагнучи пожвавити гру своєї команди. Заміни, безумовно, вдихнули свіжий вітер у вітрила столичного клубу. Удар Ібрагімовича в упор парирував Вальдес, але майже відразу ж Златан зумів-таки вразити ворота колишньої команди. Максвелл подав зі штрафного, Тьяго Сілва головою пробив у штангу, а Ібра виявився першим на добиванні.

На цьому драматичні події не закінчилися. Спершу Алексіс Санчес був збитий у штрафному голкіпером господарів Сірігу. Хаві з «точки» холоднокровно розвів італійця і м'яч по різних кутах. Потім своє вагоме слово сказав Матюйді, залишивши тим самим парижанам шанси на продовження боротьби.

За матеріалами «ЛІГАБізнесІнформ»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

785