В Україні можуть почати штрафувати роботодавців, які не хочуть оголошувати інформацію про звільнені робочі місця. Міністр соціальної політики України Наталія Королевська вважає, що необхідно посилити відповідальність для тих роботодавців, які не взаємодіють з центрами зайнятості в частині інформування про наявні вакансії на підприємствах. Про це вона заявила під час розширеної наради Державної служби зайнятості України.

«Сьогодні роботодавці часто приховують наявні на підприємствах вакансії. Це стосується в тому числі і держустанов. Я доручаю службі зайнятості розробити законопроект про посилення відповідальності для роботодавців за не надання або надання не в повному обсязі інформації щодо наявних вакансій», - заявила вона.

За її словами, зі свого боку Державний центр зайнятості повинен попрацювати над підвищенням рівня довіри роботодавців до них. Також вона зазначила, що необхідно внести зміни до критеріїв оцінки роботи служб зайнятості. «Сьогодні ми маємо розмиті показники. Всі поставлені (перед службою зайнятості. - Ред.) завдання повинні мати чіткі критерії оцінки. Зокрема, це стосується збільшення не менше ніж на 5% кількості працевлаштування людей, неконкурентоспроможних на ринку праці», - сказала вона.

Також повинен скорочуватися термін працевлаштування безробітних. «Не потрібно рік чекати, а потім говорити людині: «До побачення!», - підкреслила міністр. Королевська вимагає збільшення кількості наданих роботодавцями вакансій, підвищення рівня задоволеності людей наданими їм послугами, а також збереження робочих місць на підприємствах. Також варто зазначити, що міністр соціальної політики заявляє про 1,7 млн ​​безробітних в Україні.

Чи допоможуть штрафи оживити ринок праці в Україні і чи можна обійтися без них, ForUm запитував у політиків і експертів:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

885