Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький закликає жителів регіону подавати до суду на керівників підприємств, що затримують їм виплату заробітної плати. Про це він заявив на зустрічі з журналістами.

«Моя позиція така - Кримінальний кодекс України говорить, що понад один місяць заборгованість по заробітній платі - це злочин», - сказав губернатор. При цьому він додав: «Тому тут потрібна позиція, тверда воля керівника підприємства, розуміння, що виплата зарплати - насамперед... І тут я навіть закликаю людей активніше діяти - подавати до судів. Якщо керівник підприємства або власник не можуть організувати роботу підприємства, значить, вони повинні відповідати за законом».

Шишацький констатував, що на сьогоднішній день у Донецькій області борги по зарплаті досягають 253 млн грн, і «це багато», повідомляє «УНІАН».

За його словами, лідирує по заборгованості ДП Шахтоуправління «Донбас», де з минулого року борг по зарплаті працівникам сягає 62 млн грн, також значна заборгованість є у шахт ДВЕК (Донецької вугільної енергетичної компанії), у оборонного держпідприємства «Топаз».
Губернатор зазначив, що також борги по зарплаті є у комунальних підприємств регіону, і ця заборгованість пов'язана з невиплатою з держбюджету необхідних сум для погашення пільгових пасажирських перевезень на міському транспорті. Шишацький повідомив, що нещодавно з цього питання зустрічався з міністром фінансів і сподівається, що «вже 24 млн грн заборгованості, думаю, буде отримано за пільгові перевезення, які утворилися перед Донецькою областю».

«У мене була зустріч з податковою, прокуратурою, і є реакція вже... Я впевнений, що буде вже в області зниження заборгованості по зарплаті», - уклав глава ОДА.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соцполітики Наталія Королевська заявила, що заборгованості по зарплаті працівникам бюджетної сфери в Україні немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207