Вчорашні мітинги, що проходили біля Верховної Ради України, пройшли без грубих порушень громадського порядку, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

У міліції нагадав, що 2 квітня близько 11 години ранку біля стін парламенту почався мітинг, організований опозиційними силами на підтримку законопроекту про вибори мера міста Києва. Одночасно з цим у районі ВР, ближче до Маріїнського палацу, проходив мітинг «За європейське майбутнє».

За даними правоохоронців, у масових заходах взяли участь більше 4 тисяч осіб.

До охорони громадського порядку, відповідно до розрахунку сил і засобів, залучалося 700 працівників органів внутрішніх справ. Правоохоронці здійснили розмежування місць перебування учасників обох мітингів, аби таким чином не допустити можливих зіткнень між прихильниками полярних політичних сил.

У міліції зазначили, що завдяки професійним діям правоохоронців грубих порушень громадського порядку не допущено. «Працівники міліції завжди націлені на толерантне ставлення до учасників масових заходів, забезпечення правопорядку, незважаючи на політичні уподобання прихильників різних політичних таборів», - підкреслили в повідомленні.

Керівництво столичної міліції запевняє, що і надалі діятиме виключно в рамках правового поля і способами, передбаченими законодавством. «Правоохоронці в черговий раз звертаються до організаторів заходів з проханням і в майбутньому чітко дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів і демонстрацій, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій і не підбурювати мітингувальників до силових конфліктів з правоохоронцями, а навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку», - підсумували в главку.

Як раніше повідомляв ForUm, у вівторок, 2 квітня, біля Верховної Ради проходив мітинг на підтримку європейської інтеграції, а на вулиці Грушевського, навпроти Верховної Ради, мітингували прихильники опозиції, що вимагають призначення виборів у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352