З початку 2013 року в Україні спостерігається зростання рівня заробітної плати. Це відбулося за рахунок збільшення посадового окладу працівників бюджетної сфери, повідомляє прес-служба Державної казначейської служби.

Так, порівняно з 2012 роком, посадовий оклад у поточному році збільшився на 1,55% і становить 852,0 грн.

Про це свідчать, зокрема, і показники касових видатків зведеного бюджету з оплати праці: у січні поточного року органами Казначейства за видатками на оплату праці за державним і місцевими бюджетами на суму 7858 808,4 тис. грн. У березні цього року витрати на оплату праці становили вже 9608 439,0 тис. грн, що майже на 1,8 млрд гривень більше ніж на 01.01.2013 року. У квітні помісячним розписом на зазначені витрати передбачено 9761 356,0 тис. гривень, що перевищує відповідні показники січня місяця більш ніж на 1,9 млрд гривень.

27 березня на засіданні Кабінету Міністрів України Микола Азаров повідомив про підвищення з 1 січня посадових окладів працівників бюджетної сфери. У зв'язку з цим, при виплаті заробітної плати бюджетникам здійснюватиметься перерахунок за січень-березень цього року, виходячи з нових розмірів посадових окладів.

Враховуючи середній відсоток збільшення посадового окладу та відповідні показники касових видатків на оплату праці працівникам бюджетної сфери за січень-березень 2013 року, орієнтовна сума, яка буде включена до витрат з оплати праці у квітні поточного року, як перерахунок заробітної плати, складе близько 416,5 млн гривень.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров сказав, що в Україні ні про яке зниження заробітної плати в бюджетній сфері не може бути й мови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

633