Рішенням Шаріатського суду міста Шарджа (Об'єднані Арабські Емірати) від 28 березня 2013 р. звільнено з місць відбування покарання громадянина України, який у червні 2002 року був визнаний винним у вбивстві на території цієї країни і засуджений до смертної кари.

Про це повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України з посиланням на інформацію Консульства України в м. Дубай.

«Під час апеляційного провадження судом прийняті до уваги виплата засудженим коштів родині вбитого, наявність «прощення» від постраждалої сторони, позитивна характеристика з місця утримання під вартою, а також вжиття протягом останніх років посольством України в ОАЕ і консульством України в місті Дубай заходів щодо його звільнення», - йдеться в повідомленні, передає «УНІАН».

Також повідомляється, що наразі місцевими компетентними органами вирішується питання про можливість надання вказаному громадянину дозволу на подальше проживання і працевлаштування в ОАЕ або депортації з країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

777