Сьогодні в сфері боротьби з фінансовими злочинами дублюються функції цілої низки структур, і піти від цього через централізацію було б позитивно. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, екс-в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський заявив на круглому столі «Фінансова поліція: чи вчасно її створення в Україні?».

За словами економіста, «відразу декілька структур мають право на перевірки підприємств, і в цілому у них занадто багато повноважень - а це проблема для бізнесу».

Інше питання, зазначив фінансист, як саме створювати новий централізований орган. «Тут важливо за мету висувати не наповнення держбюджету, а саме боротьбу з економічними злочинами. А виконавці при цьому повинні бути «білими комірцями» - інтелектуалами й аналітиками. Що стосується силової підтримки, то вона може бути надана особливими підрозділами», - сказав екс-чиновник.

Він зазначив, що при цьому дійсно важливо уникнути з'єднання функцій розробки політики і завдань боротьби з фінзлочинами з функцією виконання цих завдань, і тим більше - з функцією контролю за цим виконанням.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181