Верховна Рада України повернеться до розгляду постанови про призначення дати виборів депутатів Київради та київського міського голови. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, парламентським журналістам заявив депутат від фракції Партії регіонів, голова регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко.

«Повернутися до цього питання, згідно з Регламентом можна, але за це має проголосувати ВР. Причому індивідуально, як всі хотіли», - сказав він.

Макеєнко також зазначив, що фракція Партії регіонів голосуватиме за постанову про призначення дати київських виборів після рішення КСУ. Депутат нагадав, що в Києві у 2008 році пройшли дострокові вибори мера і відповідно зараз потрібно отримати роз'яснення КСУ. «Тоді Конституцію порушили? Порушили. Тепер будемо чекати рішення КСУ», - підкреслив нардеп.

На уточнююче запитання журналістів, чи мають право київські депутати працювати сім років замість п'яти, Макеєнко сказав: «Дійсно, є таке питання не тільки щодо Києва, а й щодо Тернополя. Тут варто згадати, хто тоді призначив позачергові вибори».

Нагадаємо, Верховна Рада не змогла призначити дату виборів депутатів Київради та київського міського голови на 2 червня.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217