Влада Франції має намір ввести податок у 75% на зарплати гравців і співробітників футбольних клубів, що перевищують 1 млн євро на рік.

«Новий податок коштуватиме клубам першого дивізіону 82 млн євро. У зв'язку з високою вартістю оплати праці Франція втратить своїх кращих гравців, конкурентоспроможність наших команд у порівнянні з клубами інших країн Європи впаде, а уряд позбудеться своїх кращих платників податків», - йдеться в заяві Французької футбольної ліги.

Найбагатший клуб Франції «Парі Сен-Жермен», який нещодавно був куплений катарськими шейхами, має в своєму складі, щонайменше, 12 гравців, чия зарплата перевищує 1 млн. євро на рік. Серед них шведський форвард Златан Ібрагімович (15 млн євро на рік) і італійський тренер Карло Анчелотті з окладом у 12 млн євро на рік, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Цікаво, що зарплата Девіда Бекхема не буде оподаткована, оскільки його п'ятимісячний контракт з ПСЖ не дозволяє класифікувати його як резидента Франції. Бекхем заробляє 36 млн на рік, при цьому, за даними журналу France Football, оклад становить лише 5% цієї суми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333