Програма розвитку підприємств та конкурентоспроможності ринку Агентства міжнародного розвитку США та Проект ознайомлення з пам'ятками Вірменії оголосили про початок реалізації програми «Чорноморський коридор Великого шовкового шляху».

«Дворічна програма «Шовкового шляху» покликана стимулювати міжкордонне співробітництво і економічний розвиток чотирьох країн чорноморського регіону і включить 173 громади Греції, Туреччини, Грузії та Вірменії», - сказав на презентації програми керівник делегації Євросоюзу в Вірменії Траян Хрістеа.

У вірменський шлях будуть включені 43 культурно-історичні місця в Єревані, а також в Ширакській, Арагацотнській, Гегаркунікській, Вайоцдзорській і Сюнікській областях Вірменії. У рамках програми в 43 пунктах Вірменії будуть встановлені 148 вказівних знаків, 114 інформаційних щитів, 77 пішохідних та експедиційних маршрутів, передає РІА «Новини».

Очікується, що проект, який фінансує Програма чорноморського співробітництва ЄС, сприятиме зменшенню ізоляції сільських районів і розвиткові громад за допомогою створення туристичних зон і виробництва традиційних виробів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362