Україна посилить роботу в напрямі захисту прав біженців. У цьому прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив регіонального представника Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдріха Андрісека, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Прем'єр-міністр зазначив, що проблема біженців для нашої держави є актуальною.

Особливу увагу, за словами Азарова, Україна приділила захисту прав сирійських біженців. «Ми високо оцінюємо рішення щодо сприяння сирійському регіональному плану реагування та допомоги біженцям. Згідно з указом Президента уряд прийняв рішення про надання гуманітарної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Сирії», - повідомив він.

Андрісек вручив прем'єр-міністру листа-подяку від Комісара ООН у справах біженців за гуманітарну допомогу, яку Україна надала Сирії: «Ми вдячні вашій країні за таке рішення. Україна вперше стала донором у цій сфері. Це дуже важливий крок».

Він також зазначив, що Україна за 20 років зробила дуже багато для вирішення проблеми біженців, у тому числі і в плані законодавчого забезпечення. Однак, за словами Андрісека, в цьому напрямі ще є над чим працювати.

«Україна стоїть на шляху до ЄС, і в питаннях біженців, надання їм притулку перед країною виникають серйозні проблеми, які вона здатна вирішувати. І за останній рік я бачу гарну тенденцію у цій сфері», - зазначив регіональний представник.

Азаров заявив, що уряд України готовий підтримувати реалізацію спільних ініціатив у питанні захисту прав біженців. «Ми прагнемо продовжувати конструктивну співпрацю з Регіональним представництвом. Основним напрямом цієї співпраці є надання консультативної технічної допомоги компетентним органам нашої держави щодо захисту біженців», - додав глава уряду.

Прем'єр-міністр підкреслив, що для спрощення надання гуманітарної допомоги в інтересах біженців він доручить вивчити можливість внесення законодавчих змін, згідно з якими гуманітарна допомога, що надається по лінії визнаних міжнародних організацій, не підлягає оподаткуванню.

Нагадаємо, на початку січня Україна надала гуманітарну допомогу особам, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Сирії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238