Президент Віктор Янукович пообіцяв перевірити роботу Кабінету Міністрів щодо імплементації існуючого законодавства. Про це Президент заявив на засіданні Комітету економічних реформ, передає кореспондент ForUm'у.

«Сьогодні стільки законів прийнято. Якщо їх імплементувати - зовсім інша картина буде. Я хочу звернутися до міністрів і віце-прем'єрів: візьміть закони, які стосуються ваших відомств, і подивіться, як вони виконуються. Зберіть ваших виконавців у регіонах, профільних управліннях. Прийміть у них іспити», - сказав Глава держави

Він виступив з критикою Кабміну, який у деяких випадках звинувачує Верховну Раду в перешкоджанні роботі уряду.

«Це не Верховна Рада заважає вам працювати. Вона вам, навпаки, дає можливість, щоб ви почали займатися тим, чим потрібно», - сказав Президент.

Янукович підкреслив, що для імплементації необхідно своєчасно створювати механізми реалізації і дотримуватися їх. На думку Президента, для місцевих чиновників необхідно проводити освітні курси.

«Людей вчити треба. Створювати закони, думати, як їх імплементувати і навчати фахівців», - зазначив Янукович

При цьому він пообіцяв організувати вибіркову перевірку для центральних відомств та місцевих органів влади. «Я пришлю і в міністерства, і в регіони людей, яким випишу особисту інструкцію, і перевірю, як ви займаєтеся імплементацією».

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280