У структуру і штатний розклад Генеральної прокуратури України внесено зміни.

Як повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ, зміни відбулися на виконання вимог нового Кримінального процесуального кодексу та з метою удосконалення організації роботи центрального апарату.

Зокрема, ліквідовано Головне управління міжнародно-правового співробітництва і створено Головне управління міжнародно-правового співробітництва та європейської інтеграції.

До складу Головного управління увійшли Управління міжнародного права і європейської інтеграції та Управління правової допомоги й екстрадиції.

Також створено Управління нагляду за дотриманням Міністерством закордонних справ України законодавства в сфері зовнішніх відносин України, до якого увійшли: Відділ нагляду за дотриманням вказаним Міністерством законодавства у сфері зовнішніх відносин України і Відділ захисту прав і свобод громадян України за кордоном.

Крім цього, в структурі ГПУ ліквідовано Управління захисту прав і свобод дітей та на виконання вимог нового КПК, створено Головне управління захисту прав і свобод дітей у складі: Управління нагляду за дотриманням прав дітей, які потрапили у конфлікт із законом і Управління нагляду за дотриманням законів по охороні дитинства.

Як раніше повідомляв ForUm, новий Кримінальний процесуальний кодекс набув чинності 20 листопада 2012 року - через 6 місяців після його опублікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388