З метою недопущення підняття рівня води в дніпровській протоці в районі Жукового острова піротехніки підірвали крижане поле, передає кореспондент ForUm'у.

За словами головного спеціаліста відділу організації піротехнічних робіт Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Олега Бондаря, напередодні результати моніторингу показали, що існувала ймовірність підйому рівня води, скупчення льоду, а також створення крижаного затору, який у свою чергу погрожував розташованому неподалік мосту.

«З метою попередження виникнення надзвичайної ситуації на даній ділянці дніпровської протоки підрозділом Першого регіонально центру швидкого реагування були проведені роботи з підриву крижаного поля», - зазначив він.

Бондар повідомив, що для проведення даної операції було використано майже 4 кг вибухівки. За словами фахівця, товщина льоду становила близько 60 см.

У той же час Бондар зазначив, що в нинішньому році в Києві подібні заходи проводяться вперше, а на Київському водосховищі відсутня загроза підйому води. «Там все врегульовано, йде технологічне скидання води», - підсумував він.

Нагадаємо, раніше заступник голови Державного агентства водних ресурсів України Олексій Чунарьов заявив, що раптової повені в Києві не буде, ситуація контролюється і дніпровські водосховища готові прийняти прогнозовану кількість додаткової води.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175