Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявив, що оскільки світове господарство на сьогоднішній день відновлюється дуже повільно, перед українським урядом стоїть мета підвищити привабливість нашої економіки для інвесторів - і внутрішніх, і зовнішніх.

Про це він сказав сьогодні, 2 квітня, під час засідання Комітету з економічних реформ під головуванням Президента Віктора Януковича, повідомляє «Ukranews».

«Для середньо- і довгострокового зростання економіки України потрібні додаткові сильні фактори, серед яких найважливіший - інвестиції», - підкреслив Арбузов.

Він додав, що, у зв'язку з цим, за дорученням Президента, уряд працює над кардинальною зміною підходів до формування бізнес-клімату в державі. Зокрема, торік уряду вдалося значно спростити процедури створення та припинення підприємницької діяльності, було здійснено перехід до принципу «єдиного вікна». У країні був створений 681 дозвільний центр, що спростило і здешевило процедури відкриття бізнесу.

Також, за його словами, були спрощені дозвільні процедури: кардинально скорочено перелік документів дозвільного характеру, ліцензій. Зокрема, більш ніж на 40% скорочено кількість видів господарської діяльності, які не можуть здійснюватися за декларативним принципом (з 95 до 52). Абсолютно нові підходи впроваджені в податковій та митній системах, реєстрації прав власності, вирішенні питань неплатоспроможності і т.д.

«Це повною мірою відповідає завданням Національного плану дій на 2012 рік і, як результат, Україна значно, на 15 позицій, піднялася в рейтингу «Ведення бізнесу», - сказав Арбузов.

Наразі уряд працює над виконанням завдання Президента щодо входження України до сотні країн-лідерів рейтингу «Ведення бізнесу». У рамках цього виконання завдань прийнято вже 26 підзаконних нормативних актів, на стадії узгодження зараз перебуває ще 10 рішень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177