Для активізації української економіки необхідно розвивати експорт. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Президент України Віктор Янукович під час засідання Комітету економічних реформ.

«Відверто кажучи, ми сподівалися, що економіка буде виглядати набагато краще в Європі і в світі. Ми бачимо, що прогноз Всесвітнього банку погіршився з початку року і зростання економіки на цей рік передбачено 3,4%, а в Європі знижено зростання економіки 0,5%. Безумовно, залежність України від зовнішніх ринків є головною проблемою, яка не дозволяє нам значно підняти експорт», - сказав Глава держави.

При цьому він підкреслив, що саме експорт стимулює розвиток вітчизняної економіки.

«Тому що споживання на внутрішньому ринку ніколи не було істотним, хоча другий рік поспіль ми збільшуємо товарообіг за рахунок збільшення споживання населенням», - зазначив Президент.

Янукович закликав міністра закордонних справ України Леоніда Кожару приділяти більше уваги економізації зовнішньої політики та проводити міжнародні економічні виставки.

На його думку, українські регіони сьогодні готові представляти себе на таких заходах.

«Мене запитують: чому губернатори часто почали виїжджати за кордон? Я вам скажу: якщо вони будуть займатися організацією цієї роботи разом з Міністерством економіки та МЗС - це непогано, цього не треба соромитися», - сказав Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 березня Кабінет Міністрів України оприлюднив Програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

435