З початку року вітчизняні сільгоспвиробники залучили майже 3 мільярди гривень кредитних коштів. А це на 908,1 мільйона гривень більше, ніж у 2012 році. Зокрема, кредитними коштами скористалися 910 підприємств агропромислового комплексу. Про це повідомив Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Українські аграрії продовжують залучати кредитні кошти на потреби власного бізнесу. І це є необхідним джерелом фінансування вітчизняного сільськогосподарського виробництва. Так, за оперативними даними регіонів, станом на 29 березня аграрії залучили 2,9 мільярда кредитних коштів, тобто на 908,1 мільйона гривень більше, ніж на відповідну дату 2012 року. Всього скористалися кредитними коштами 910 підприємств агропромислового комплексу», - зазначив Присяжнюк.

Міністр поінформував, що найбільші обсяги кредитів залучено сільгосппідприємствами Миколаївської області - 368,3 мільйона гривень, Дніпропетровської - 317,9 мільйона гривень, Київської - 231,7 мільйона гривень і Харківської - 219,3 мільйона гривень, повідомляє «УНІАН».

Він також додав, що зараз сільгоспвиробники активізували залучення коштів для фінансування весняно-польових робіт. Із загального обсягу залучених коштів банківські кредити становлять близько 2 мільярдів гривень.

«Приємно зазначити, що саме підприємства аграрного сектора демонструють високі показники повернення ставок по кредитах. Вони повертають 95% усіх взятих у комерційних банках і кредитних спілках кредитів. Звичайно, це дуже високий показник. Тому кредиторам вигідно працювати з аграріями», - підкреслив Микола Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201