Можливі шляхи взаємодії України з Митним союзом обговорювалися під час першого візиту міністра закордонних справ України, чинного голови ОБСЄ Леоніда Кожари в Російську Федерацію 28-29 березня поточного року, повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Леонід Кожара і Сергій Лавров окремо обговорили перспективи розвитку інтеграційних процесів на просторі СНД та можливі шляхи взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану», - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Перебийніс вказав, що українська сторона наголосила на важливості пошуку такої моделі взаємодії, яка б не суперечила міжнародним зобов'язанням України в рамках Всесвітньої торгової організації, а також перспективам підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Крім того, за його словами, під час візиту Кожари в РФ глави зовнішньополітичних відомств Росії та України обговорили хід переговорного процесу з питання Азово-Керченського врегулювання, а також питання функціонування Чорноморського флоту РФ на території України.

«Міністри під час зустрічі обговорили широкий комплекс питань українсько-російського співробітництва. Відбувся обмін думками про хід переговорного процесу щодо Азово-Керченського врегулювання, а також питань функціонування Чорноморського флоту РФ на території України, зокрема, стан підготовки відповідних проектів угоди», - сказав в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України.

Як повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара розраховує, що Україна цього року створить зони вільної торгівлі з Євросоюзом та Митним союзом.

Раніше Кожара заявив, що українська сторона як і раніше вважає найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом формат «3 +1».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223