Верховна Рада України відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55.

Як передає кореспондент ForUm'у, за законопроект про внесення змін до закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування авторства лідера КПУ Петра Симоненка проголосували 220 при необхідних 226 нардепів. Зокрема, фракція ПР віддала 11 голосів, ВО «Батьківщина» - 91, «УДАР» - 38, ВО «Свобода» - 36, КПУ - 31, позафракційні - 13.

У ході обговорення законопроекту заступник міністра соціальної політики В'ячеслав Коломієць повідомив депутатам, що такі зміни до законодавства приймати не можна, оскільки зниження пенсійного віку при мінімальному страховому стажі 15 років призвело б до збільшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду.

За його даними, на сьогоднішній день дефіцит бюджету ПФ становить 21,8 млрд грн., а за умови прийняття цього законопроекту він би збільшився ще на 8,6 млрд грн.

Нагадаємо, 1 жовтня 2011 року в Україні набув чинності Закон «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», прийнятий парламентом 8 липня 2011 року.

Даним законом встановлено єдиний для чоловіків і жінок вік виходу на пенсію - у 60 років. До цього жінки мали право виходити на пенсію після досягнення 55-річного віку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

527