Казахстан для України традиційно є одним із найважливіших торговельних партнерів. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході засідання Спільної міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

За словами міністра, ця країна посідає третє місце за обсягом товарообігу з Україною серед країн СНД і восьме - серед усіх наших торгових партнерів. «У 2012 р. товарообіг між двома країнами зріс на 11,9% до $4180 млн, в т.ч. експорт - $2643 млн (збільшення на 31%). Основу українського експорту до Казахстану становить продукція машинобудування - 45,1%, металургії - 20,1%, продовольчої групи - 14,1%, хімічної промисловості - 6,2%. У свою чергу, казахстанські виробники поставляють в нашу країну товари ПЕК (82,1% імпорту) і металургії (8,1%)», - повідомив чиновник.

Він уточнив, що сторони домовилися вжити спільних заходів щодо подальшого нарощування взаємної торгівлі, а також щодо підписання Плану дій «Україна-Казахстан» на 2013-14 рр. під назвою «Дорожня карта 4». Пріоритетними для взаємовигідного співробітництва при цьому визначені ПЕК, АПК, сільськогосподарське машинобудування, інфраструктурні об'єкти, транспорт, авіація і космос. Також до кінця 2013 р. сторони обміняються пропозиціями щодо підвищення ефективності торговельної та інвестиційної взаємодії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181