Сьогодні, 2 квітня, на засіданні суду у справі про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства депутата Євгена Щербаня голова ради директорів Корпорації «Індустріальний Союз Донбасу» («ІСД») Сергій Тарута в черговий раз змінив свої свідчення. Він відмовився від своїх слів про наявність конфлікту між «ЄЕСУ» і «ІСД» у 1996 році.

Раніше, 12 лютого, на очній ставці з екс-губернатором Донецької області Володимиром Щербанем, Тарута однозначно підтвердив наявність конфлікту між «ЄЕСУ» і «ІСД» у 1996 році.

Зокрема, на запитання слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Рубана про існування конфлікту в 1995-1996 рр. (навколо поставок природного газу в Донецьку область) між Павлом Лазаренком та Юлією Тимошенко, з одного боку, та Євгеном Щербанем (керівником «ІСД») і Володимиром Щербанем, з іншого, Тарута відповів ствердно, повідомляє «From-UA».

«Свідчення Щербаня Володимира Петровича, у тій частині, що в 1995-1996 рр. між згаданими особами були конфлікти, підтверджую повністю, - сказав він. - З боку корпорації «ЄЕСУ» керівником, а, отже, учасником даного конфлікту була президент корпорації «ЄЕСУ» Тимошенко Юлія Володимирівна...»

Тарута так само додав, що конфлікт інтересів з питань постачання природного газу в Донецьку область між представниками Донецького і Дніпропетровського регіону, «тобто конфлікт між Щербанем Володимиром і Щербанем Євгеном, з одного боку, і Лазаренком і Тимошенко, з іншого», тривав і після підписання між корпораціями «ІСД» і «ЄЕСУ» обопільних угод.

Нагадаємо, що народний депутат Євген Щербань, співзасновник корпорації «Індустріальний союз Донбасу», був убитий 3 листопада 1996 року на льотному полі у Донецькому аеропорту.

Безпосередньо вбивство скоїли Вадим Болотських («Москвич») і Геннадій Зангеліді («Звір»). Зангеліді згодом був убитий, Вадим Болотських засуджений у 2003 році до довічного ув'язнення вироком Луганського апеляційного суду. Замовником злочину визначений Павло Лазаренко. Його справу виведено в окреме провадження.

18 січня 2013 року ГПУ Юлії Тимошенко було вручено повідомлення про підозру її в організації спільно з Лазаренком навмисного вбивства з корисливих мотивів Євгена Щербаня. Судові засідання у рамках досудового розслідування почалися 13 лютого 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338