Дочка вбитого у 1963 р. Президента США Джона Кеннеді Керолайн найближчим часом буде призначена послом Сполучених Штатів Америки в Японії.

Експерти пояснюють рішення президента Барака Обами тим фактом, що сім'я Кеннеді дружить з Джоном Керрі, який є державним секретарем. Також передбачається, що Керолайн Кеннеді вирішили віддячити за активну підтримку кандидатури Обами на виборах 2008 і 2012 рр.

При цьому необхідно підкреслити, що Керолайн Кеннеді ніколи не працювала дипломатом. За освітою вона юрист, а відома, перш за все, як письменниця, передає «ВВС».

Кеннеді багато американців пам'ятають за подіями 1963 року. Людям запам'яталася дівчинка, яка плакала на похороні свого батька, застреленого у Далласі. Багато років вона відмовлялася від участі у політиці, проте у 2008 р. активно включилася в передвиборчу кампанію Барака Обами.

Японія залишається одним із найбільших торговельних партнерів США. Раніше пост посла США у Токіо обіймали колишній віце-президент Волтер Мондейл і екс-спікер палати представників Том Фолі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293