Курс України на виведення співробітництва з Казахстаном на рівень пріоритетного партнерства залишається незмінним. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході прес-конференції заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

За словами чиновника, співпраця двох країн дозволяє їм обом оперативніше реагувати на актуальні економічні виклики. «Різко зростає значення більш тісної координації дій, включаючи підходи до розвитку національних економік. Для цього повинні бути активно задіяні вже наявні механізми взаємодії, а при необхідності - створені нові.

Ми плануємо перейти від реалізації окремих проектів до спільного здійснення масштабних інвестиційних програм, це дозволить підтримати двостороннє економічне співробітництво на високому рівні незалежно від кон'юнктури світової економіки», - сказав перший віце-прем'єр.

Він підкреслив, що між підприємствами України та Казахстану важливо розвивати прямі бізнес-контакти. «Тим часом торгово-економічні зв'язки між двома країнами міцніють з року в рік. Зміцнюючи двосторонні відносини, обидві держави діють у суворій відповідності з національними інтересами», - акцентував Арбузов.

І додав, що «сьогодні ми маємо унікальну можливість у широкому колі, у діловій професійній обстановці обмінятися думками з найбільш важливих напрямів економічного співробітництва між нашими державами. Наша спільна мета - сприяти створенню потужних інноваційно-інвестиційних проектів у промисловості, ПЕК, сільському господарстві, космічній індустрії та транспорті. Переконаний, сьогоднішнє засідання міждержавної комісії зміцнить дружбу і торгово-економічну взаємодію між нашими братніми державами».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243