У Москві з 2 квітня для туристів вводиться добовий квиток на всі види громадського транспорту - метро і наземний міський транспорт, вартістю 200 рублів (близько 6,5 дол).

Про це «УНІАН» повідомили у прес-службі московського метрополітену.

«Для туристів, які протягом дня здійснюють велику кількість поїздок, запроваджується єдиний квиток - смарт-карта на одну добу. Її вартість складе 200 рублів, і при цьому пасажири зможуть здійснювати необмежену кількість поїздок як на метро, ​​ так і наземному міському транспорті», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, одним із нововведень нового тарифного меню став «квиток «90 хвилин». При цьому передбачено сім варіантів такого квитка: 1, 2, 5, 11, 20, 40 і 60 поїздок. Одна поїздка по квитку «90 хвилин» дозволяє робити 1 прохід на метрополітені і необмежену кількість пересадок на наземному міському транспорті протягом 90 хвилин з моменту першого проходу. Одна поїздка по квитку «90 хвилин» дійсна тільки в день продажу, 2 поїздки - протягом 5 днів з дня першого проходу, 5, 11, 20, 40 і 60 поїздок - протягом 90 днів, включаючи день продажу. Ціна за один маршрут з пересадками - близько 50 руб. (1,6 дол).

Зазначається, що з 2 квітня 2013 року універсальні квитки будуть називатися єдиними квитками.

Також з 2 квітня для пасажирів, які користуються тільки метрополітеном, вводиться «Електронний гаманець» - пластикова карта, призначена для багаторазового використання з можливістю поповнення у залежності від потреби користування громадським транспортом. На першому етапі поповнити баланс картки можна буде у касах та автоматах метрополітену, а також в автоматизованих касах Мосміськтрансу.

Надалі поповнити «Електронний гаманець» можна буде як баланс мобільного телефону - за допомогою sms, платіжних і банківських терміналів, у роздрібних мережах. Вартість однієї поїздки на метро, ​​оплаченої «Електронним гаманцем», складе 28 рублів (близько 0,9 дол).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239