Колона прихильників опозиції, які вимагають призначення виборів у Києві, заблокувала рух по вулиці Грушевського напроти Верховної Ради.

Як передає кореспондент ForUm'у, за різними оцінками, в акції бере участь від 3 до 5 тисяч осіб.


 
Лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок у коментарі кореспонденту ForUm'у висловив сподівання, що сутичок між учасниками акцій, що проходять під стінами парламенту, не буде. «Побачимо, ми хочемо миру, але хто його знає, як воно буде», - заявив він.

У той же час депутат не зміг назвати кількість людей, які прийшли підтримати акцію опозиції. «Мені складно вам сказати, скільки людей прийшло, але однозначно багато», - сказав він.

 
 
Парламентарій також повідомив, що поки прихильники опозиції залишаться на вулиці Грушевського. За словами Тягнибока, у цей час депутати у сесійній залі спробують вирішити питання призначення київських виборів.

Як раніше повідомляв ForUm, біля Верховної Ради проходить мітинг на підтримку європейської інтеграції, на якому зібралося близько 1 тис. осіб.

Нагадаємо, 21 березня Рада прийняла у першому читанні проект постанови щодо призначення чергових виборів мера Києва і Київради на 2 червня.

19 березня у Конституційний суд України (КС) надійшло подання 48 народних депутатів щодо тлумачення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори, які стосуються місцевих виборів у Києві.

1 червня 2012 року Київський міський голова Леонід Черновецький написав заяву про дострокове складання повноважень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469