Раптової повені у Києві не буде, ситуація контролюється, і дніпровські водосховища готові прийняти прогнозовану кількість додаткової води. Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник голови Державного агентства водних ресурсів України Олексій Чунарьов.

«Ми готові до прийому високої води - це ключове питання, яке цікавить киян. Ми готові прийняти надлишок в ємностях, які заздалегідь були підготовлені. Це, зокрема, Київське водосховище - ми готові в нього прийняти додатково понад 800 мільйонів кубічних метрів води. Це та потенційна вода, яка буде йти у Київ», - зазначив Чунарьов.

За його словами, раптової повені не очікується. «Повінь, або весняна повінь, це прогнозоване явище, можна сказати, скільки, зокрема, через Київ, пройде кубометрів води. Фактично ми були свідками того, що з 20-го на 22-е число випала велика кількість опадів. Ми переглянули, проаналізували заново, за цей час змоделювали ситуацію і можемо чітко заявити: загрози раптового підвищення рівня води для киян немає», - заявив заступник глави Держводагентства.

Чунарьов підкреслив, що пік повені очікується у другій декаді квітня. «Спочатку зайде прип’ятська вода, за нею відразу піде дніпровська, і тільки потім піде деснянська - це вже буде початок травня. Ми до всього готові», - зазначив Чунарьов.

«Ми очікуємо, що рівень води у межах Києва буде коливатися від 93,3 до 93,7 метра. Це той рівень, який ми будемо штучно підтримувати. Зараз вода знаходиться на відмітці 90,8 метра, тобто це плюс 2-3 метри», - підкреслив він.

Як повідомляв ForUm, для забезпечення реагування на можливі ускладнення паводкової ситуації з 7 областей України до Києва буде передислокована спеціальна рятувальна техніка, зокрема, мотопомпи та пожежні насосні станції.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що у результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

У Києві на сьогоднішній день близько 240 будівель розташовані на територіях, яким загрожує підтоплення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252