Розвиток ядерного озброєння у КНДР є «надійним заходом стримування війни і основою для економічного розвитку країни», цитує текст заяви північнокорейського лідера Кім Чен Ина Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Виступ Кім Чен Ина відбувся у неділю на пленарному засіданні ЦК Трудової партії Кореї. Повний текст промови північнокорейського лідера був оприлюднений ЦТАК у вівторок.

«Наш ядерний захід стримування є засобом для захисту суверенітету країни і народу, засобом для запобігання війни та захисту миру», - говориться у повідомленні агентства.

Лідер КНДР також закликав Трудову партію Кореї до «побудови економіки країни на основі розвитку науки і технологій», які б відповідали сучасним потребам країни і народу. Для цього, на думку Кім Чен Ина, особливу увагу слід приділити питанням розширення індустріального сектора, розвитку хімічної і металургійної промисловості, а також проблемі самозабезпечення країни енергоресурсами. Іншим важливим завданням названо розвиток космічної програми країни для здійснення подальших запусків наукових супутників, повідомляє РІА «Новости».

Кім Чен Ин у черговий раз розкритикував США і їхніх союзників, які прийняли кілька резолюцій із засудженням запуску КНДР 12 грудня 2012 ракети із супутником, яка може бути оснащена ядерною боєголовкою, і третього ядерного випробування 12 лютого 2013 року. Резолюції РБ ООН проти Пхеньяна дозволяють блокувати банківські транзакції, заморожувати рахунки КНДР, оглядати повітряні і морські судна, а також дипломатів у пошуках великих сум готівки при підозрі, що вони спрямовані на розвиток ядерної та ракетної програм Пхеньяна. Також РБ ООН заборонила постачати до Північної Кореї предмети розкоші, включаючи яхти і спортивні автомобілі.

Як раніше повідомляв ForUm, США розмістили біля берегів Південної Кореї ракетний есмінець USS Fitzgerald, який оснащений багатофункціональною бойовою інформаційно-керуючою системою «Іджіс», здатною збивати ракети.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289