Прокуратура американського штату Колорадо зажадає смертної кари для Джеймса Холмса, який вбив 12 осіб на прем'єрі фільму про Бетмена влітку минулого року.

«Для Джеймса Холмса у цій справі справедливим покаранням є страта», - заявив окружний прокурор Джордж Брошлер у суді міста Сентенніал, де 5 серпня почнеться процес над обвинуваченим.

Сторона звинувачення прийняла таке рішення, незважаючи на зроблену минулого тижня заяву адвокатів Холмса про те, що їхній підзахисний готовий добровільно визнати вину, щоб уникнути вищої міри покарання, передає РІА «Новости».

Холмс звинувачується в умисному вбивстві з обтяжливими обставинами. Згідно із законодавством штату Колорадо, обвинуваченим за цією статтею загрожує довічне ув'язнення або смертна кара.

Як повідомляв ForUm, Джеймсу Холмсу, затриманому за стрілянину у кінотеатрі штату Колорадо на прем'єрі нового фільму про Бетмена 20 липня, офіційно пред'явлені звинувачення.

Нагадаємо, у ніч на 20 липня 2012 року 25-річний Холмс розпилив сльозогінний газ у залі кінотеатру у місті Аврора після початку фільму «Темний лицар: Відродження легенди», а потім почав стріляти по глядачах. У результаті загинули 12 людей, десятки отримали поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322