Столичні правоохоронці заявили про викриття злочинного угруповання, яке організувало міжрегіональний канал постачання марихуани у Київ і продаж наркотику через кіоск з вивіскою «Шаурма», повідомили у прес-службі Головного управління МВС у Києві.

Зокрема, наркобізнес налагодили двоє киян. У родичів одного із них у Полтавській області була покинута присадибна ділянка.

«23-річний киянин вирішив привести її у порядок - культивувати коноплю. За дивним збігом обставин, його товариш саме у цей час влаштувався реалізатором у продуктовий кіоск поблизу метро. Тому з мережею збуту проблем не було. Особливо враховуючи той факт, що ціни на наркотик у підприємців були значно нижчі, ніж на чорному ринку», - зазначають у міліції.

 
 
Із Полтавської області марихуана переправлялася у столицю. Наркотики у кіоску зберігали у банках з-під кави, а розфасовували у паперові пакети.

У ході огляду кіоску правоохоронці вилучили більше кілограма марихуани, яка на чорному ринку оцінюється у 7 тисяч гривень.

«Також у затриманих було вилучено саморобний прилад для вживання наркотиків рослинного походження. Напевно, для нових клієнтів була передбачена дегустація товару прямо на ринку. До речі, в меню кіоску продавці пропонували страву під назвою «арабський хот-дог», тому, можливо, саме цей делікатес і залучав більшість клієнтів», - сказано у повідомленні.

За фактом правопорушення розпочато кримінальне провадження. Якщо вину підозрюваних доведуть у суді, їм загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

775