Щоб убезпечити українців від невиплати заробітної плати, в Україні планують створити спеціальну гарантійну службу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході розширеної наради Державної служби зайнятості України заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«За даними Мінсоцполітики, сьогодні заборгованість по зарплаті становить 1 млрд 102 млн грн. Одна із найбільших проблем - це 439 млн грн, які заборгували своїм робітникам підприємства-банкрути. Ми розуміємо, що тут в більшості випадків ні прокуратура, ні обласна адміністрація вже не зможуть допомогти», - зазначила вона.

За її словами, у зв'язку з цим було порушене питання створення гарантійної служби. «Щоб кожна людина знала, що якщо підприємство потрапило у процедуру банкрутства, держава гарантує їй виплату заробітної плати. Ми вважаємо, що максимально ефективно це буде зробити через центр зайнятості», - підкреслила вона.

Також Королевська повідомила, що у четвер, 4 квітня, за розпорядженням прем'єр-міністра відбудеться спільна селекторна нарада за участю губернаторів і представників прокуратури з питання заборгованості по зарплаті на економічно активних недержавних підприємствах, яка склала приблизно 400 млн грн.

Крім того, за її словами, на державних підприємствах заборгованість по зарплаті скоротилася на 15 млн грн і склала 166 млн грн.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соцполітики Наталія Королевська повідомила, що заборгованості по зарплаті працівникам бюджетної сфери в Україні немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391