Міністерство доходів і зборів України майже на третину скоротило особовий склад податкової міліції. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, міністр доходів і зборів України Олександр Клименко заявив на прес-конференції.

За його словами, цей крок був передбачений ідеологією Президента щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні та вельми позитивно оцінений бізнесом.

«У роботі податкової міліції також впроваджується ризикоорієнтована система відбору і автоматичного відпрацювання ризиків, у рамках якої справний платник податків взагалі не буде особисто стикатися ні з якими представниками Міндоходів», - сказав чиновник.

«Ми не збираємося нарощувати доходи фіскальним тиском, у цьому немає потреби, і це наша принципова позиція, - продовжив він. - Та це й неможливо: і світова, і вітчизняна практика показує, що тиск призводить до зворотного результату. Силою можна поліпшити наповнення держбюджету на місяць, не більше. Тож посилення «фіскального пресу» - не більш ніж чутки. Якщо ж є реальні правопорушення, ухилення від сплати податків, то ми діємо жорстко. Це і моя особиста позиція: податки повинні платити всі, це фундамент, який будує наше Міністерство».

Міністр додав, що вже працює програма «Держкордон-2013», що дає можливість успішно боротися з «сірим» імпортом і контрабандою.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив, що податкова міліція буде реформована, а чисельність її складу буде скорочена.

Податкова міліція увійшла до складу новоствореного Міністерства доходів і зборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316