Асоціація тенісистів-професіоналів 1 квітня опублікувала новий рейтинг найсильніших гравців світу, згідно з яким у Тор-100 найкращих тенісистів повернувся українець Сергій Стаховський.

Як повідомляє офіційний сайт ATP, Стаховський, у порівнянні з попередньою версією рейтингу, піднявся на 8 сходинок - з 106-ї на 98-у позицію. Зараз у його активі 546 пунктів. Найкращим серед українців продовжує залишатися Олександр Долгополов (22-е місце, 1635 балів).

У другій сотні рейтингу розташувалися ще троє представників України: Ілля Марченко (123-е місце), Іван Сергєєв (151-е) і Олександр Нєдовєсов (196-е).

Найкращим гравцем світу, як і раніше, залишається серб Новак Джокович. Разом з тим швейцарець Роджер Федерер опустився на третє місце, пропустивши вперед британця Енді Маррея, який 31 березня виграв престижний турнір в американському Маямі.

У рейтингу Жіночої тенісної асоціації на чотири місця підвищила свою позицію найкраща українка Леся Цуренко - з 74-го на 70-е місце. А ось Еліна Світоліна, навпаки, опустилася з 87-ї на 89-у позицію, повідомляє «УНІАН».

У другій сотні рейтингу Україна представлена ​​чотирма спортсменками: Марина Заневська (164-е), Юлія Бейгельзімер (173-е), Ольга Савчук (192-е) і Катерина Козлова (194-е).

У трійці лідерів ситуація не помінялася. Рейтинг, як і раніше, очолюють американка Серена Вільямс, росіянка Марія Шарапова і Вікторія Азаренко із Білорусі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

823